19 juli 2018

opnames tess begonnen

De opnames van mijn speelfilm Mijn bijzonder rare week met Tess zijn begonnen! Tot eind augustus draaien we op Terschelling. De cast bestaat uit onder meer Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Jennifer Hoffman, Julian Ras, Tjebbo Gerritsma, Suzan Boogaerdt, Hans Dagelet, Terence Schreurs en Guido Pollemans. Lees hier het persbericht.

13 april 2018

in de race voor prix jeunesse

We wonnen uiteindelijk niet de Emmy deze maand, maar we kregen wel ander heel leuk nieuws voor Alleen op de wereld. Onze serie is namelijk ook één van de finalisten voor de Prix Jeunesse! Dat zijn de prijzen voor beste kindertelevisie wereldwijd die worden uitgereikt op 30 mei in München. We zijn genomineerd in de categorie ‘Fictie 7 tot 10 jaar’. Lees meer

23 december 2017

toekenning mijn bijzonder rare week met tess

Geweldig nieuws! Het Filmfonds heeft het geld toegekend voor de realisering van mijn speelfilm Mijn bijzonder rare week met Tess. Dus komende zomer gaan we draaien! De film is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Anna Woltz en het scenario is geschreven door Laura van Dijk. De film wordt geproduceerd door BIND en Duitse co-producent Ostlicht in samenwerking met de VPRO. De film zal in 2019 in de Nederlandse én Duitse bioscopen in première gaan. Lees meer

17 oktober 2017

emmy-nominatie alleen op de wereld

Het is ongelooflijk maar waar… Alleen op de wereld is genomineerd voor een Emmy Kids Award! De serie behoort tot de vier genomineerden in de categorie TV Movies/Mini-series; dezelfde categorie waarin ik drie jaar geleden de Emmy won met mijn korte film Alles mag. Wat ben ik trots! De uitreiking is op 10 april in Cannes. Lees het bericht op NU.nl

20 september 2017

Superstar vr te zien tijdens nff

Mijn VR-film Superstar VR is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival. Van woensdag 20 september t/m zondag 24 september staat onze limousine midden op de Neude in Utrecht. Bezoekers kunnen (gratis) de limousine in en de film beleven met een VR-bril. Komt allen! Klik hier voor meer info.

10 september 2017

aflevering de buitendienst op tv

Deze zomer regisseerde ik een aflevering van De Buitendienst (NTR) over de eierindustrie en het discutabele leven van een legkip. Het is een veelzijdige aflevering geworden waar ik best trots op ben, die vorige week werd uitgezonden op NPO3. Je kunt ‘m hier terugkijken!

27 februari 2017

Genomineerd voor de TV-beelden

YES! Alleen op de wereld is twee keer genomineerd voor de TV-beelden 2017, de Nederlandse prijzen voor makers uit de televisie-industrie. Niet alleen zijn we genomineerd in de categorie ‘beste regie voor een dramaserie’ maar ook voor ‘beste jeugdprogramma’. Bekijk hier alle genomineerden. Op 28 maart is de uitreiking. Gisteravond wonnen de schrijvers van Alleen op de wereld ook nog ‘s de Zilveren Krulstaart (vakprijs voor scenaristen). 3 x trots!

14 februari 2017

remi reist rond

Het gaat goed met Alleen op de wereld, de serie waarvoor ik de regie deed. Zo verscheen onlangs de dvd, die hier te bestellen is. Daarnaast zijn we genomineerd voor een Zilveren Krulstaart; de Nederlandse vakprijs voor scenarioschrijvers. Op 26 februari horen we of het scenario (geschreven door Mieke de Jong, Myranda Jongeling en Anne Hofhuis) in de prijzen valt. Zie hier de lijst met genomineerden. En verder draaien we op 1 maart in de bioscoop in Antwerpen tijdens het Jeugdfilmfestival. Alle afleveringen worden in één lange marathon vertoond, in het bijzijn van de regisseurs. Leuk dus!

10 december 2016

koningsdag wint in Qatar, Griekenland en India

Mijn korte film Koningsdag heeft afgelopen week drie keer gewonnen op buitenlandse filmfestivals. Eerst was ik in Doha (Qatar) om de prijs voor beste korte film in ontvangst te nemen. Vlak daarna ontvingen we ook in New Delhi (India) en Pyrgos (Griekenland) een prijs, eveneens voor beste korte film.
Lees meer

2 december 2016

alleen op de wereld op tv

Vanaf 6 december is de serie Alleen op de Wereld iedere dag te zien om 18.00 uur op NPO 3! Ook worden de afleveringen iedere middag herhaald en in het weekend is er een marathon van alle afleveringen tot dan toe.
Kijk de afleveringen terug

7 november 2016

Koningsdag wint in Chicago

Yes! Koningsdag heeft een belangrijke prijs gewonnen tijdens het Chicago International Childrens Film Festival. We ontvingen de Adult Jury Award in de categorie Best Live Action Television.
Lees meer

23 oktober 2016

Koningsdag in het buitenland

Mijn korte jeugdfilm Koningsdag draait de komende tijd op veel buitenlandse festivals. De film wordt achtereenvolgens vertoond in Chicago, Tokio, Boekarest, Doha, Pyrgos, en Delhi.
Lees meer

16 oktober 2016

Superstar VR in premiere

Gister ging mijn eerste film in 360 graden in première tijdens Cinekid. Superstar VR is een week lang te zien in een limousine op het festivalterrein. Daarna reist de film naar onder meer IDFA Junior en het Museum voor Beeld en Geluid.
Lees meer

22 augustus 2016

Loes Haverkort speelt hoofdrol in Superstar VR

Loes Haverkort gaat de hoofdrol vertolken in mijn korte 360 graden-film Superstar VR. 
Ze speelt de rol van Suzan, de manager van de jonge wereldster, door wiens ogen de kijker de film beleeft.

14 augustus 2016

Aan de slag bij De Buitendienst

In oktober zal ik een aflevering van het NTR-programma De Buitendienst gaat regisseren. De Buitendienst is een natuurprogramma voor de jeugd, waarin vier presentatoren op avontuur gaan. Grappig, stoer én bedoeld om de kijkers te laten nadenken over de wereld om hen heen.
Lees meer

25 april 2016

Koningsdag wint in Toronto

Mijn korte film Koningsdag heeft tijdens TIFF Kids in Toronto de Jury Award gewonnen voor beste korte film! Heel trots op ons hele team. Lees het bericht op NU.nl.