29 juni 2023

opnames tv-serie Escape from Albatros

Deze zomer draaien we Escape from Albatros! Een hele toffe nieuwe tv-serie (8 x 25 min.) voor KRO-NCRV, waarvan ik de helft regisseer. Het script is geschreven door Tamara Bos, de productie is in handen van NL Film en co-regisseurs zijn Jamille van Wijngaarden en Janice Pierre. Heel veel zin in! Lees hier meer erover.

23 maart 2023

Aflevering over backing vocals

De Klokhuis-aflevering over backing vocals (achtergrondzangers) was een feest om te maken. In het reportage-gedeelte volgen we de meiden van Velvet Vox, die de backing vocals verzorgen voor artiesten als Maan, Snelle en Ronnie Flex. En voor deze aflevering schreef ik ook een liedje, die werd uitgevoerd door Alex Klaassen. Bekijk de hele aflevering hier.

2 december 2022

aflevering hans klok op tv

Gisteren was mijn Klokhuis-aflevering over Hans Klok op tv; een van de leukste om te maken. In deze aflevering gaat presentatrice Janouk meedoen als assistent in het circus. Als dat maar goed gaat! Kijk de aflevering hier terug.

3 juni 2022

presentatie over boekverfilmingen

Steeds vaker geef ik presentaties over boekverfilmingen, waarin ik vertel over het maakproces van Mijn bijzonder rare week met Tess. En dat vind ik heel leuk om te doen. Zoals laatst voor een groep leesconsulenten in de bibliotheek van Almere. Of voor scholieren in Hoorn, die eerst het boek lazen in de klas, toen de film keken in de bioscoop en vervolgens met mij in gesprek gingen in de bibliotheek. Ook tijdens de Inspiratiemiddag van Netwerk Filmeducatie – op 8 juni in Utrecht – ben ik van de partij. Mocht je ook zoiets willen voor jouw school, bibliotheek of (film)event, dan weet je me te vinden!

25 septemberi 2021

podcast pixelshit online

Vanaf vandaag staat de podcast-serie Pixelshit online op Spotify en alle podcast-platforms! Ik werkte mee als spelregisseur aan dit toffe project van Eef Hilgers, in opdracht van Zapp en EO. In deze fictieserie (zes losse afleveringen) belanden jongeren in de problemen met online gedrag, gebaseerd op waargebeurde verhalen. De cast bestaat uit een palet van jonge acteurs, maar ook volwassen acteurs als Markoesa Hamer, Ricky Koole, Michiel Nooter en Marit van Bohemen. Beluister de podcast hier.

11 mei 2021

tess op netflix

Jawel! Vanaf nu is Mijn bijzonder rare week met Tess te zien op Netflix! Dus vertel het aan je vrienden en bekijk ‘m zelf (nog een keer) als je wil! Klik hier voor meer info.

18 februari 2020

Genomineerd voor European Film Award

Mijn bijzonder rare week met Tess maakt kans op een European Film Award! We zijn een van de drie genomineerden voor de Young Audience Award voor de beste Europese jeugdfilm. Op 26 april worden de drie genomineerde films vertoond aan zo’n 2000 kinderen in 40 Europese landen, waarna de uiteindelijke winnaar wordt bepaald. Lees hier het bericht van NU.nl.

11 september 2019

twee gouden kalf nominaties

YES!! We zijn genomineerd voor twee gouden kalveren in de categorie Beste Scenario (Laura van Dijk) en Beste Film. Hoe fijn! Op 4 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het Gouden Kalveren Gala. Lees meer.

31 augustus 2019

in 14 landen in de bios

Het is bijzonder raar en ongelooflijk fijn; Mijn bijzonder rare week met Tess gaat in 14 landen in de bioscoop! Behalve in Nederland, België en Duitsland draaien we ook in Frankrijk, Spanje, Denemarken, Japan, Canada, Israël, voormalig Joegoslavië, Noorwegen, Polen, Zuid-Korea en Taiwan.

5 juli 2019

titelsong van tess

Onze titelsong Dit vergeet ik nooit is uit! Dit nummer heb ik geschreven samen met Matthijs van Duijvenbode en is gezongen door onze hoofdrolspelers Sonny van Utteren en Josephine Arendsen. Ook op de videoclip ben ik erg trots, die we in korte tijd met een fijn team hebben gemaakt. Dus luister ‘m op Spotify en bekijk de videoclip!

3 juli 2019

de hele zomer in de bios

Vanaf 3 juli draait Mijn bijzonder rare week met Tess in de Nederlandse bioscopen. De hele zomer lang! Om te beginnen in maar liefst 48 zalen. Kijk hier in welke bioscopen je ‘ie draait. En op onze Facebook-pagina lees je meer over alle speciale vertoningen, zie je de filmpjes van ons Youtube-kanaal en meer.

13 mei 2019

tess wint weer prijzen

In het buitenland doet Mijn bijzondere week met Tess het razend goed. Na prijzen in Berlijn, New York en Zagreb won de film vorige week op het Kaliningrad Int. Film Festival (Rusland) zowel de publieksprijs als de juryprijs. Op het Kristiansand Int. Children’s Film Festival (Noorwegen) ontvingen we de prijs van de kinderjury. En gisteren wonnen we ook nog ’s in Nürnberg (Duitsland) de publieksprijs. Ongelooflijk fijn! Vanaf 3 juli draaien we in de Nederlandse bioscoop. Lees hier het artikel van RTL Nieuws.

4 mei 2019

tess vanaf 3 juli in bios

Leuk nieuws! De Nederlandse bioscooprelease van Mijn bijzondere week met Tess is al vanaf 3 juli! Dat heeft distributeur September Film gister bekend gemaakt. Dat betekent dus dat je de hele zomer naar onze zomerse film kunt! Lees hier het persbericht van RTL Boulevard.

17 maart 2019

tess wint in new york en zagreb

Het gaat bijzonder goed met Mijn bijzondere week met Tess. Gisteren wonnen we de publieksprijs tijdens het International Children’s Film Festival in New York. En vlak daarvoor wonnen we in Zagreb (Kroatië) eveneens de publieksprijs. Ook is de film al verkocht aan distributeurs in Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen en Taiwan voor bioscoopuitbreng. In Nederland is de film vanaf 3 juli in de bioscoop. Lees hier meer.

16 februari 2019

tess bekroond in berlijn

Fantasticooo! Mijn bijzondere week met Tess ontving op het filmfestival in Berlijn de ‘Special Mention’ van de internationale vakjury. Het juryrapport: “Het is een uniek verhaal dat zeer tactvol vertelt over sterfelijkheid en het omgaan met verlies. De verhaallijnen zitten vol met onverwachte gebeurtenissen en humor. Dat maakt de film geschikt voor alle leeftijden.” Lees hier het bericht van NU.nl.

22 januari 2019

benoemd door variety

Wauw wauw wauw. Wat een ongelofelijke eer dat Variety – het meest gerenommeerde filmblad ter wereld – mij uitroept tot één van de ’10 Europeans to watch’ van 2019! Op 29 januari komt het blad uit waarin de tien talenten worden gepresenteerd. Tijdens de Berlinale zal er ook een speciale ceremonie zijn. Lees hier het bericht van NU.nl.

11 januari 2019

geselecteerd voor festival new york

Mijn bijzonder rare week met Tess is geselecteerd voor het prestigieuze New York International Children’s Film Festival! Dit is het tweede grote festival voor onze film, die komende maand in première gaat in Berlijn. Het festival in New York vindt plaats tussen 22 februari en 17 maart. Lees hier het bericht van NU.nl.

19 december 2018

wereldpremière tijdens Berlinale

We hebben zojuist bijzonder fijn nieuws ontvangen; Mijn bijzonder rare week met Tess gaat in wereldpremière tijdens het filmfestival in Berlijn! Woehooeeeeeee! Op 9 februari is het zover. Lees het artikel van RTL Boulevard.

13 april 2018

in de race voor prix jeunesse

We wonnen uiteindelijk niet de Emmy deze maand, maar we kregen wel ander heel leuk nieuws voor Alleen op de wereld. Onze serie is namelijk ook één van de finalisten voor de Prix Jeunesse! Dat zijn de prijzen voor beste kindertelevisie wereldwijd die worden uitgereikt op 30 mei in München. We zijn genomineerd in de categorie ‘Fictie 7 tot 10 jaar’. Lees meer

23 december 2017

toekenning mijn bijzonder rare week met tess

Geweldig nieuws! Het Filmfonds heeft het geld toegekend voor de realisering van mijn speelfilm Mijn bijzonder rare week met Tess. Dus komende zomer gaan we draaien! De film is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Anna Woltz en het scenario is geschreven door Laura van Dijk. De film wordt geproduceerd door BIND en Duitse co-producent Ostlicht in samenwerking met de VPRO. De film zal in 2019 in de Nederlandse én Duitse bioscopen in première gaan. Lees meer

17 oktober 2017

emmy-nominatie alleen op de wereld

Het is ongelooflijk maar waar… Alleen op de wereld is genomineerd voor een Emmy Kids Award! De serie behoort tot de vier genomineerden in de categorie TV Movies/Mini-series; dezelfde categorie waarin ik drie jaar geleden de Emmy won met mijn korte film Alles mag. Wat ben ik trots! De uitreiking is op 10 april in Cannes. Lees het bericht op NU.nl

20 september 2017

Superstar vr te zien tijdens nff

Mijn VR-film Superstar VR is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival. Van woensdag 20 september t/m zondag 24 september staat onze limousine midden op de Neude in Utrecht. Bezoekers kunnen (gratis) de limousine in en de film beleven met een VR-bril. Komt allen! Klik hier voor meer info.

10 september 2017

aflevering de buitendienst op tv

Deze zomer regisseerde ik een aflevering van De Buitendienst (NTR) over de eierindustrie en het discutabele leven van een legkip. Het is een veelzijdige aflevering geworden waar ik best trots op ben, die vorige week werd uitgezonden op NPO3. Je kunt ‘m hier terugkijken!

27 februari 2017

Genomineerd voor de TV-beelden

YES! Alleen op de wereld is twee keer genomineerd voor de TV-beelden 2017, de Nederlandse prijzen voor makers uit de televisie-industrie. Niet alleen zijn we genomineerd in de categorie ‘beste regie voor een dramaserie’ maar ook voor ‘beste jeugdprogramma’. Bekijk hier alle genomineerden. Op 28 maart is de uitreiking. Gisteravond wonnen de schrijvers van Alleen op de wereld ook nog ’s de Zilveren Krulstaart (vakprijs voor scenaristen). 3 x trots!

14 februari 2017

remi reist rond

Het gaat goed met Alleen op de wereld, de serie waarvoor ik de regie deed. Zo verscheen onlangs de dvd, die hier te bestellen is. Daarnaast zijn we genomineerd voor een Zilveren Krulstaart; de Nederlandse vakprijs voor scenarioschrijvers. Op 26 februari horen we of het scenario (geschreven door Mieke de Jong, Myranda Jongeling en Anne Hofhuis) in de prijzen valt. Zie hier de lijst met genomineerden. En verder draaien we op 1 maart in de bioscoop in Antwerpen tijdens het Jeugdfilmfestival. Alle afleveringen worden in één lange marathon vertoond, in het bijzijn van de regisseurs. Leuk dus!

10 december 2016

koningsdag wint in Qatar, Griekenland en India

Mijn korte film Koningsdag heeft afgelopen week drie keer gewonnen op buitenlandse filmfestivals. Eerst was ik in Doha (Qatar) om de prijs voor beste korte film in ontvangst te nemen. Vlak daarna ontvingen we ook in New Delhi (India) en Pyrgos (Griekenland) een prijs, eveneens voor beste korte film.
Lees meer

2 december 2016

alleen op de wereld op tv

Vanaf 6 december is de serie Alleen op de Wereld iedere dag te zien om 18.00 uur op NPO 3! Ook worden de afleveringen iedere middag herhaald en in het weekend is er een marathon van alle afleveringen tot dan toe.
Kijk de afleveringen terug

7 november 2016

Koningsdag wint in Chicago

Yes! Koningsdag heeft een belangrijke prijs gewonnen tijdens het Chicago International Childrens Film Festival. We ontvingen de Adult Jury Award in de categorie Best Live Action Television.
Lees meer

23 oktober 2016

Koningsdag in het buitenland

Mijn korte jeugdfilm Koningsdag draait de komende tijd op veel buitenlandse festivals. De film wordt achtereenvolgens vertoond in Chicago, Tokio, Boekarest, Doha, Pyrgos, en Delhi.
Lees meer

16 oktober 2016

Superstar VR in première

Gister ging mijn eerste film in 360 graden in première tijdens Cinekid. Superstar VR is een week lang te zien in een limousine op het festivalterrein. Daarna reist de film naar onder meer IDFA Junior en het Museum voor Beeld en Geluid.
Lees meer

22 augustus 2016

Loes Haverkort speelt hoofdrol in Superstar VR

Loes Haverkort gaat de hoofdrol vertolken in mijn korte 360 graden-film Superstar VR. 
Ze speelt de rol van Suzan, de manager van de jonge wereldster, door wiens ogen de kijker de film beleeft.

14 augustus 2016

Aan de slag bij De Buitendienst

In oktober zal ik een aflevering van het NTR-programma De Buitendienst gaat regisseren. De Buitendienst is een natuurprogramma voor de jeugd, waarin vier presentatoren op avontuur gaan. Grappig, stoer én bedoeld om de kijkers te laten nadenken over de wereld om hen heen.
Lees meer

25 april 2016

Koningsdag wint in Toronto

Mijn korte film Koningsdag heeft tijdens TIFF Kids in Toronto de Jury Award gewonnen voor beste korte film! Heel trots op ons hele team. Lees het bericht op NU.nl.