Steven Wouterlood (Utrecht, 1984) studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm Los ontving op het Nederlands Filmfestival de prijs voor beste afstudeerfilm.

In 2013 regisseerde Steven de televisiefilm Alles mag (BIND/VPRO). Deze jeugdfilm werd bekroond met prijzen over de hele wereld, waaronder een Emmy Award in New York en een TIFF Kids Award in Toronto. In eigen land ontving Alles mag de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor het Gouden Kalf.

In 2015 volgde de jeugdfilm Koningsdag (BIND/NTR). Hiermee won Steven in Toronto eveneens de TIFF Kids Jury Award. Ook ontving de film prijzen in de Verenigde Staten, Qatar, Griekenland en India. 

In datzelfde jaar regisseerde Steven samen met Margien Rogaar de tv-serie Alleen op de wereld (Lemming Film/VPRO), gebaseerd op het beroemde boek van Hector Malot. De serie werd eind 2016 uitgezonden en genomineerd voor de Emmy Awards, Prix Jeunesse, Cinekid Kinderkast en TV-Beelden. Ook ontvingen de scenaristen een Zilveren Krulstaart.

Daarna volgde een film in 360 graden, Superstar VR (BIND/Purple Pill/VPRO), die te zien was in een limousine op Cinekid, het Nederlands Film Festival, IDFA en in het Museum voor Beeld & Geluid. Momenteel reist de film nog langs buitenlandse festivals.

In 2019 komt Stevens eerste lange bioscoopfilm uit; de verfilming van het bekroonde jeugdboek Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz. De film – die geselecteerd is voor de Berlinale – is een internationale co-productie tussen BIND (Nederland), Ostlicht (Duitsland) en VPRO. Het scenario is geschreven door Laura van Dijk. Na de wereldpremière in Berlijn zal de film een release krijgen in de Nederlandse en Duitse bioscopen.

Ondertussen regisseert Steven ook regelmatig voor televisie, waaronder het NTR-programma De Buitendienst. En zo nu en dan regisseert hij commercials.