Steven Wouterlood (Utrecht, 1984), afgestudeerd aan de HKU in 2007, is regisseur en songwriter.

In 2013 schreef en regisseerde hij zijn eerste televisiefilm Alles mag (BIND/VPRO). De jeugdfilm werd bekroond met prijzen over de hele wereld, waaronder een Emmy Award en een TIFF Award. In eigen land ontving de film een Cinekid Kinderkast en een nominatie voor het Gouden Kalf.

In 2015 volgde de jeugdfilm Koningsdag (BIND/NTR), waarvoor hij ook de titelsong schreef. De film won eveneens een TIFF Award en prijzen in de VS, Qatar, Griekenland en India. In datzelfde jaar co-regisseerde Steven de tv-serie Alleen op de wereld (Lemming Film/VPRO), gebaseerd op het boek van Hector Malot. De serie werd onder meer genomineerd voor de Emmy Awards en Prix Jeunesse en won een Zilveren Krulstaart. Daarna maakte Steven een film in 360 graden, Superstar VR (BIND/Purple Pill/VPRO), die te zien was in een limousine en langs festivals reisde.

In 2019 volgde Stevens eerste bioscoopfilm: Mijn bijzonder rare week met Tess (BIND/Ostlicht/VPRO), naar het boek van Anna Woltz. De film ging in première in Berlijn en ontving daar een Special Mention. Vervolgens won de film meer dan twintig prijzen, kwam er een bioscooprelease in twaalf landen en werd Steven door Amerikaans filmblad Variety uitgeroepen tot één van de ’10 Europeans to watch’. In Nederland ontving de film de publieksprijs op Cinekid en nominaties voor twee Gouden Kalveren. Voor deze film schreef Steven ook de titelsong Dit vergeet ik nooit samen met Matthijs van Duijvenbode.

Onlangs co-regisseerde Steven de serie Escape from Albatros (NL Film/KRO-NCRV) die in het najaar van 2024 zal worden uitgezonden. Ondertussen regisseert hij vaak voor tv-programma Het Klokhuis (NTR), waarvoor hij ook liedjes schrijft.

Stevens liefde voor muziek is minstens zo groot als die voor film en tv. Hij zingt, speelt piano en gitaar. Behalve liedjes voor zichzelf, schrijft hij ook mee aan liedjes voor anderen, onder wie Akwasi, Yes-R en LA The Voices. Bij Het Klokhuis schreef Steven het liedje Altijd achter mij voor Alex Klaassen en heeft hij een boyband opgericht – een persiflage op bestaande boybands – waarvoor hij de liedjes schrijft en regisseert. Voor NTR-programma De Boterhamshow schreef Steven het liedje Andersom waarmee hij een nominatie voor de Willem Wilminkprijs ontving.