Steven Wouterlood (Utrecht, 1984) studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm Los ontving op het Nederlands Filmfestival de prijs voor beste afstudeerfilm.

In 2013 regisseerde Steven zijn eerste televisiefilm; Alles mag (BIND/VPRO). De jeugdfilm werd bekroond met prijzen over de hele wereld, waaronder een Emmy Kids Award in New York en een TIFF Kids Award in Toronto. In eigen land ontving Alles mag de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor het Gouden Kalf.

In 2015 volgde de jeugdfilm Koningsdag (BIND/NTR). Met deze film won Steven in Toronto eveneens de TIFF Kids Jury Award. Ook ontving de film prijzen in de Verenigde Staten, Qatar, Griekenland en India. 

In datzelfde jaar regisseerde Steven samen met Margien Rogaar de tv-serie Alleen op de wereld (Lemming Film/VPRO), gebaseerd op het beroemde boek van Hector Malot. De serie werd eind 2016 uitgezonden en ontving een Zilveren Krulstaart, twee nominaties voor de TV-Beelden en een nominatie voor de Cinekid Kinderkast. Momenteel is de serie genomineerd voor een Emmy Kids Award, die zal worden uitgereikt op 10 april 2018 in Cannes. 

Daarna volgde een film in 360 graden, Superstar VR (BIND/Purple Pill/VPRO) die te zien was in een limousine op Cinekid, het Nederlands Film Festival, IDFA en in het Museum voor Beeld & Geluid. Momenteel reist de film langs buitenlandse festivals.

Zomer 2018 zal Steven zijn eerste lange bioscoopfilm regisseren; de verfilming van het bekroonde jeugdboek Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz, samen met producent BIND, co-producent Ostlicht (Duitsland) en de VPRO. Het scenario is geschreven door Laura van Dijk. In 2019 zal de film in de Nederlandse en Duitse bioscopen gaan draaien.

Ondertussen werkt Steven ook regelmatig voor televisie. Zo is hij freelance regisseur bij NTR-programma De Buitendienst. En zo nu en dan regisseert hij commercials.